mandag den 20. november 2017

Smykker af selvhærdende ler

smykker af selvhærdende ler

Jeg er gået i gang med at lave smykker af selvhærdende ler. 

Jeg har lavet lidt forskelligt, som jeg gerne vil vise jer. Der er ikke noget af det der er færdigt endnu, men det er en utrolig spændende proces, synes jeg. 

Jeg har lavet perler med mønsterprægning. Nogle har fået et tyndt lag bronze glasur, mens andre har fået en blålilla glasur.
perler af selvhærdende ler

Jeg har også lavet disse, som jeg tænker skal blive til ørestikker. Her har jeg leget lidt med udtrykket, for at finde ud af hvad der virker og hvad der ikke virker. Efter første gang lak, har jeg slebet med fint sandpapir, for rundere kanter.
ørestikker af selvhærdende ler

Udover smykker har jeg også lavet disse, som jeg regner med skal blive til flot juletræspynt. Ornamenterne er præget, stukket ud, og efter de har fået lov at tørre, har jeg glaseret dem med en tynd glasur.
juletræspynt i selvhærdende ler

Disse ørestikkere har også fået et tyndt lag blå glasur. Derefter har de fået et lag bronze glasur. På billedet er de ikke tørre endnu. Når de tørret op, bliver de blanke lige som ornamenterne ovenfor.
øreringe af selvhærdende glasur

Til sidst har jeg også lavet en lille smykke skål, som skal stå på mit natbord. Skålen har stået i en anden skål, mens den hærdede, for at beholde formen. Her har jeg leget med forskellige glasurer.
smykkeskål af selvhærdende ler

Det har været en super spændende proces både at "lege" med den selvhærdende ler og bagefter glasuren. Og så er jeg helt vild med de produkter jeg er endt ud med. 

2 kommentarer:

 1. Det ser rigtig fint ud.
  Hvad er det for noget glasur , du bruger ? Dine emner kan vel ikke tåle ovn ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej.
   Tingene jeg har lavet her er af selvhærdende ler, så der er ikke brug for en ovn. Sådan en ejer jeg nemlig desværre ikke :)
   Da jeg ikke har leret i en ovn, kan jeg jo heller ikke bruge "rigtig" glasur, så jeg har lavet min egen erstatning. Jeg synes selv det virker godt, men tænker ikke tingene kan bruges til vand fx, når nu det ikke har været i ovnen og er blevet hærdet.
   Min "glasur" består af limlak, vand og akrylmaling blandet ret tyndt op, så jeg kan give det flere lag. Det er nemmest at prøve sig frem med blandingsforhold efter temperament.
   Held og lykke hvis du begiver dig ud i det. Kirstine

   Slet